Presentation

URL:    http://bifftartar.bloggplatsen.se
Registrerad:    2013-11-01 20:14
Senast inloggad:    2016-12-18 17:58
Bloggtitel:    BIFFTARTAR
Förnamn:    Conny
Efternamn:    Andersson
Län:    Västra Götalands län
Kommun:    Göteborg
Ort:    Göteborg
Intressen:   

Vad ska jag säga? Hade jag träffat en norrlänning som tycker att surströmming är det det bästa som finns så hade han säkert sagt - "Du kan väl faan inte bara lukta på burken och sen säga att du inte gillar det!!" Och sen tappat respekten för dig resten av sitt liv!

Det är nog med det jag vill börja förklara min kärlek till råbiff. Du kanske inte är en av de som har träffat på rätt vän/kock/servitör som förstår att råbiff måste förtäras med så mycket mer än bara smaken. Jag har haft synpunkter på serveringen, tillbehören, smaken och tillbehören. Inte för att jag är en jobbig gäst, absolut inte! Det jag har vill ha sagt är att ska man servera en sådan underbar rätt så ska man göra det på det sätt den förtjänar!


På vilka sätt en råbiff ska serveras finns säker lika många olika sätt som det finns restauranger. En gång när jag såg kockarnas Sten-Åke Cederhök, Leif Mannerström lagade råbiff i tv, och ropade jag högt, NEEEEJ, blanda inte allt, du förstör ju den!! Köttfärs, rödbetor och fan och hans moster. Hur kan kockarnas kock förstöra MIN maträtt som jag sitter och försöker planera till perfektion?? Det kanske är det som är det fina med denna rätt, det finns inte bara en pizzasort att beställa, utan man måste komma på vad som passar varje gourmand.


Jag är en av de som vill ha alla tillbehör för sig. Löken ska vara finhackad, pepparroten ska ligga riven i en hög bredvid, rödbetorna ska finnas i små kuber, kaprisen ska göra sitt för att sätta sälta till tallriken, en stark senap av rätt sort som ger en touch till alla smaker i munnen. Till detta vill jag ha gurkan skuren i stavar när inte kaprisen räcker till.


För att komma till köttet! Som ni redan har förstått så vill jag inte blanda in allt i färsen. Det ska var nöt av innanlår, skrapat eller malet. Jag vill inte utlämna någon och säga att du måste köpa på ett speciellt ställe, man gör jag det själv så går jag till min saluhall och ber dem mala det på plats.


Måste även säga att jag inte är någon expert på denna rätt, jag är en bara fantast sen ett antal år tillbaka och vill skriva och betygsätta de gånger jag hittar en ny restaurang som serverar denna underbara rätt!


Välkommen med åsikter eller tips var Råbiff finns på menyn!





Presentation


FÖR OSS SOM ÄLSKAR RÅBIFF

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
December 2016
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards